ZACSKÓS SZAVAZATOK #szanyitibor No.17.

Molnár Gyula és Karácsony Gergely a minap vendégségben járt Kolozsvárott Kelemen Hunornál, az RMDSZ elnökénél, aki kerek-perec kijelentette, hogy az MSZP és a Párbeszéd feleslegesen töltené az idejét Erdélyben kampányolva, mert az ottani szavazók nagyon is jól tudják, hogy kire kell szavazniuk.

Ez egész pontosan a Fideszt jelenti, lévén Kelemen Hunor az elmúlt hónapokban ezt több alkalommal is a lehető legvilágosabban kinyilvánította. “Mentségére” legyen mondva, az RMDSZ bár nem pártként, hanem érdekvédelmi szervezetként lett Romániában bejegyezve, ám különleges státuszából fakadóan ugyanabban az EU-s pártcsaládban foglal helyet, ahol a Fidesz, jelesül az Európai Néppártban. Szóval vezetőink ezzel az erővel akár Orbán Viktorral is tárgyalhattak volna.

Jobb ha tudomásul vesszük, hogy Erdélyből, Kárpátaljáról és a Vajdaságból mi, baloldaliak gyakorlatilag nem kapunk szavazatot. Ez nem csupán az ottani hangadók alapállásából fakad, hanem egyszerű üzletből. Orbánék gesztusokkal és mesés támogatásokkal megvették a külhoni véleményvezéreket, akik bolondok lennének ezek folytatásáról lemondani.

Ennél fogva teljesen értelmetlen ebben a dimenzióban demokráciáról, magyarságról és egyéb patetikus ügyről beszélni, arról viszont annál inkább, hogy az említett helyeken keletkező szavazatokat legkevésbé az érintettek adják le, hanem többnyire bizonyos “aktivisták” zacskókban hordják be a megfelelő szavazóhelységekbe. Eközben az RMDSZ elnöke, ahelyett, hogy az erélyiek érdekeit képviselve, önálló és független politikát folytatna, Orbán Viktor szócsöveként nyilvánul meg, mint egy alkalmi FIDESZ-szóvivő, elvágva minden értelmes együttműködés lehetőségét.

#szanyitibor No.17.

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu