Szanyi Tibor az idősek világnapjáról

Október elsején az idősek világnapját ünnepeljük. Ez a nap alkalmat ad arra, hogy elismerjük az idős emberek társadalomért tett szolgálatát, de egyben rámutat azokra a nehézségekre is, amelyekkel ma a legtöbb idős ember küzd. Ma Magyarországon sokak számára ez a mélyszegénységet vagy annak veszélyét, az elszigetelődést, a társadalomból való kirekesztettséget, a rossz egészségügyi állapotot, az inaktivitást, a szolidaritás hiányát jelenti.

„Az idős emberek gondjait hosszú távon és érdemben nem lehet néhány ezer forint nyugdíjemeléssel megoldani. Csak az ígéretével meg még úgysem. A magyar nyugdíjasok problémái visszavezethetők az egészségügy állapotára, a magyar oktatási rendszer hanyatlására, valamint az ezeknek is köszönhető népességcsökkenésre, tömeges kivándorlásra”- mondta el Szanyi Tibor, EP-képviselő.

„A boldog, aktív, egészséges nyugdíjas képe nem mítosz. Igenis léteznek, mégpedig azokban a liberális demokráciákban, amelyektől a Fidesz egyre inkább távolabb viszi Magyarországot. Miközben semmilyen jel nem mutat arra, hogy az Orbán kormánynak bármilyen terve lenne a nyugdíjasok helyzetének javítására a kampányidőszakban szokásos ígéreteken kívül. Pedig nem csak nyugdíjreformra van szükség” - húzta alá a szocialista politikus.

„A magyar társadalomnak levegőre van szüksége, hogy végre fellélegezhessen az orbáni megosztás, az állandó hergelés, fenyegetés és gyűlöletkampány terhe alól. Ezt követően lehet elkezdeni építeni egy olyan szolidaritáson alapuló társadalmat, ahol nem az az alapvetés, hogy a nyugdíjasokra, a rokkantakra, a minőségi szociális ellátásra, az egészségügyre vagy az oktatásra költött pénz egy másik csoport kárára történik, hanem egyértelmű, hogy az az egész társadalom hasznára válik. Ez csak egy kormányváltással valósulhat meg”- tette hozzá Szanyi Tibor.

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu