Szanyi Tibor: Az éhező gyerekek és a menekültek szembeállítása az orbáni gyűlöletkampány egy újabb mélysége

A tegnapi nap „Gyermekszegénység: nem beszélni, hanem cselekedni kell!” címmel tett közzé sajtóközleményt Kósa Ádám, a Fidesz európai parlamenti képviselője. A közleményben azzal vádolja az uniós intézményeket és a tagállamokat, hogy inkább a bevándorlást és a bevándorlókat támogatnák, mint a szegénységben élő gyerekeket.

„Felháborító és visszataszító Kósa Ádám közleménye, amely ugyanakkor tökéletes példája annak, hogyan próbálja a Fidesz hazugságokkal és csúsztatásokkal dezinformálni a magyar lakosságot”- mondta el Szanyi Tibor, szocialista európai parlamenti képviselő.

„A Fidesz kormány azokat a szegénységben élő embereket használja fel vérlázító módon propaganda célokra, akikért semmit nem tett az elmúlt 7 évben. A szegénység kockázatának való kitettséget mutató európai statisztikák szerint mind a felnőttek, mind a gyerekek tekintetében lesújtó a magyarországi helyzet. Nem csak a leggazdagabb uniós országokhoz képest, de már régiós összehasonlításban is leszakadt Magyarország” - hangsúlyozta a szocialista EP-képviselő.

Szanyi Tibor hozzátette, hogy „nem csak akkor kell a szegénységben élő gyerekekről, a több százezer éhező magyarról, vagy épp a hajléktalanokról beszélni, mikor az épp kapóra jön a háborús borzalmak elől futó menekültek elleni gyűlöletkampányban. Főleg nem úgy, hogy közben az oly sokat támadott Európai Unió forrásait használja fel a magyar kormány ételosztásra, gondosan titkolva a pénz eredetét a kedvezményezettek elől.

Felszólítom a közlemény kiadóját, valamint a magyar kormányt, hogy kövesse meg a 4 millió létminimum alatt élő magyar embert minden egyes, a szegénységüket mélyítő intézkedésért, valamint azért, ahogy gusztustalan módon felhasználták őket a Fidesz gyűlöletkampányában. Követelem továbbá, hogy a magyar kormány tegye egyértelművé: a hátrányos helyzetű családok számára indított élelmiszercsomag osztás az Európai Unió jóvoltából történik!”

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu