• Pályázatok

Pályázatok

Útmutató közbeszerzési szakemberek számára

Az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatósága közbeszerzési útmutatóval könnyíti meg az uniós források elérését Az „Útmutató közbeszerzési szakemberek számára az európai strukturális és beruházási alapok által finanszírozott projektek közbeszerzési eljárásai során elkövetett leggyakoribb hibák elkerüléséhez” című kiadvány hasznos segítséget nyújthat az uniós források területén, ami immáron magyarul is elérhető! (http://ec.europa.eu/regional_policy/sources/docgener/informat/2014/guidance_public_proc_hu.pdf)

További információ: http://ec.europa.eu/regional_policy/hu/newsroom/news/2016/02/02-02-2016-guide-on-public-procurement-to-help-administrations-and-beneficiaries-make-the-most-out-of-eu-investments-available-in-all-languages

 

Horizon2020

Kutatási és innovációs keretprogram, amely közel 80 milliárd EUR költségvetéssel rendelkezik 2014–2020 között. Több szakasza van, amelyben a kkv-k közvetlen finanszírozásra pályázhatnak. Ezek közé olyan projektek tartoznak, amelyek támogatják az innovációt, az ipari technológiákat, a környezetvédelmet, valamint a fejlett technológiát. További információ: http://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/what-horizon-2020

 

COSME

A program  2,3 milliárd euró költségvetéssel támogatja a kkv-kat életciklusuk különböző szakaszaiban a 2014-2020-as időszakban. Főleg a finanszírozáshoz való hozzáférésük elősegítése révén támogatja ezeket a cégeket, például a hitelgarancia-eszközön keresztül garanciákat és viszontgaranciákat biztosítva a pénzügyi intézményeknek, hogy több hitelt biztosítsanak kkv-knak, valamint például a Növekedésösztönző Tőkefinanszírozási Eszközön keresztül, amely kockázati tőkét biztosít a kkv-kba befektető tőkealapoknak. További információ: http://ec.europa.eu/growth/smes/cosme/index_en.htm

 

LIFE program

A program környezetvédelmi és éghajlat-politikai beruházásokat finanszíroz,  1,46 milliárd eurós költségvetéssel a 2014–2020 közötti időszakban. A kkv-knak nyújtott vissza nem térítendő támogatásokat az Európai Bizottság és az EASME kezelik, míg két pénzügyi eszközt – az ökoszisztémákra, a biológiai sokféleségre és a zöld infrastruktúrákra összpontosító természetitőke-finanszírozási eszközt (NCFF) és az energiahatékonyság magánfinanszírozási eszközét (PF4EE) az Európai Beruházási Bank kínálja.

További információ: http://ec.europa.eu/environment/life/about/index.htm

További környezettel kapcsolatos finanszírozás közvetlenül az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságán érhető el (http://ec.europa.eu/environment/funding/intro_en.htm).

 

Kreatív Európa program

A programra kulturális és kreatív iparágakban tevékenykedő kkv-k pályázhatnak, melynek teljes költségvetése 1,46 milliárd euró a 2014–2020 közötti időszakban. A programhoz kapcsolódik a kulturális és kreatív ágazatok hitelgarancia-eszköze. Az 1 milliárd euró költségvetéssel rendelkező foglalkoztatás és a szociális innováció európai program (EaSI) egy kisebb program, amely a szociális és a mikrovállalkozásokat támogatja. A program célja, hogy javítsa a társadalmi befogadást és leküzdje az Unión belüli munkanélküliséget. Az e területeken működő kkv-k ajánlati és pályázati felhívásokra közvetlenül pályázhatnak.

További információ: http://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/

 

Egyéb lehetőségek a kkv-k számára

A KKV-k közvetlenül pályázhatnak európai uniós támogatásra, melyek többek között az Európai Bizottság által rendszeresen közzétett közbeszerzési szerződéseket és támogatások tartalmaznak, területenként listázva a folyamatban lévő programokat és eszközöket.

További információ: http://ec.europa.eu/contracts_grants/index_hu.htm

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu