• Médiamegjelenések

Szanyi: Korrektség szintjén nincs kész az ellenzék

Nem ért egyet a baloldali előválasztással Szanyi Tibor.

Szerinte az ellenzéki pártok ezzel írták meg a 2018-as választások biztos elvesztésének receptjét. Az MSZP európai parlamenti képviselője a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, lehet, hogy a külföldi országoknál jól működik ez a gyakorlat, de itthon, ameddig szavazatokat lehet vásárolni, és a másik párt kifúrása a tét, nem érdemes nekiindulni az előválasztásoknak.

„Attól tartok, hogy Magyarországon erre a politikai erők még korrektség szintjén nincsenek fölkészülve. Bár önmagában jó az ötlet, tényszerű, Franciaországban is milyen szépen működik, de ott mondjuk egy kicsit mélyebbek a demokratikus hagyományok. Magyarországon mindenkinek az jut eszébe, hogy na, ezt hogyan lehetne meghekkelni. Na, most amikor egy választásról nem az értékek mentén való gondolkodás van, hanem azt, hogy hogyan lehet a másikkal kiszúrni meg aláfűteni, meg becsődöltetni meg minden, én attól tartok, hogy ennek tényleg sok a hátránya, mondjuk Magyarországon pont, amikor tényleg ötezer forintért tudott a kormányerő szavazatokat vásárolni, akkor most, hogy mondjam, ez azért nem olyan egyszerű” – nyilatkozta a képviselő.

Tekintse meg a teljes interjút!

A videó ezen a linken látható.

Egykutya Trump és Clinton, mondja Szanyi Tibor

Külpolitikai tekintetben különbözik egymástól Trump és Clinton, egyébként mindketten a globális nagytőke érdekkijárói – mondta Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselő. A politikus arról is beszélt, szerinte a biztonságpolitika elengedhetetlen feltétele Amerika és Európa további szövetsége, valamint kitért rá, hogy a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezményt Trumptól nem félti.

Nem feltétlenül lát nagy különbséget Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselő Donald Trump és Hillary Clinton között. A november 8-án Trump győzelmével végződött amerikai elnökválasztás harc főszereplőiről azt mondta, azok egy kutya. Legalábbis abból a szempontból, hogy mindketten az amerikai vagy a globális nagytőke barátai és érdekkijárói, különbség külpolitikai szempontból lehet köztük – tette hozzá a szocialista politikus a 180 percben.

Olvass tovább

Szanyi feltárná az Orbán-rezsim jogsértéseit

Sürgeti az uniós alapjog-ellenőrző mechanizmus létrehozását Szanyi Tibor.

Az MSZP-s európai képviselő a Hír TV reggeli műsorában azt mondta: a vizsgálat feltárná az Orbán-rezsim sorozatos jogsértéseit. Az Európai Parlament a demokrácia és a jogállamiság védelmére hozná létre az új felügyeleti mechanizmust. Azokat az országokat vizsgálná, amelyek megsértik a demokratikus normákat. A szocialista politikus szerint azonban az uniónak az összes tagországot kellene ellenőriznie.

„Egy úgynevezett olyan európai paktumot kötnének a tagországok – ehhez kell a tagországi akarat, ez nem valaki ellenében megy –, amelyik egyébként fölállít egy olyan szakértői testületet, amelyik évente mind a 28 tagországot szisztematikusan végigvizsgálna. Ez ugyanolyan, mint az európai szemeszterben végigvizsgálják a gazdaságpolitikákat, és ilyen körülmények között megállapításokat tesznek, hogy hol vannak problémák, vagy hol nincsenek” – mondta a szocialista politikus.

A teljes interjú ezen a linken tekinthető meg.

Forrás:hirtv.hu

Szanyi Tibor a Lánchíd Rádióban

Szanyi Tibor A lánchíd Rádióban kijelentette: nem hajlandó részt venni a pártpolitikai csihipuhikban. A politikus azt mondta, ő sem érti, hogy a mostani tervezett baloldali összefogás miben lehetne más, mint a legutóbbi, sikertelen együttműködés. Hozzátette, hogy a politológusok mérése szerint is legnépszerűtlenebb politikussal, Gyurcsány Ferenccel tervezett összefogás nem lehet valós jövőkép. Verebes Károly interjúja.

A teljes interjú ezen a linken hallgatható meg.

Forrás:

Uniós vizsgálat a Népszabadság miatt?

Az ATV Start vendége Szanyi Tibor EP képviselő, MSZP.

A beszélgetés elején szóba került a hétvégi szlovákiai agrártárgyalások. Szanyi Tibor felelevenítette: a Közös Agrárpolitika (KAP) az EU egyik legrégebben fennálló intézményrendszere. A képviselő elmondta, hogy már a múltban is elzártak bizonyos pénzforrásokat a magyar kormánytól annak visszaélései és rendetlenségei miatt, és így Magyarország akár évi 500 milliárd forinttól is eleshet.

Szanyi Tibor elmondta: a kormány veszélyezteti a kifizetéseket, mivel magát a rendszert akarja felborítani, amiről az Unió már küldött is egy figyelmeztetést.

Olvass tovább

logo

Ez a honlap “balra nyílik”. Arról ad számot, miként képviselem a magyar választók akaratát ebben a politikai hangyabolyban.
Nincs varázspálca, nincs tévedhetetlen egyén, nincs tévedhetetlen közösség sem. Értékek és érdekek tengerén kell eligazodni.

Social media


KAPCSOLAT

CÍM
Európai Parlament ASP 10G146
Rue Wiertz/Wiertzstraat 60. B-1047 Brüsszel
E-MAIL
tibor.szanyi@europarl.europa.eu